Bvc, jobb & fusksol..

Hej hej! Blir ett sent inlägg idag. Inte haft tid innan helt enkelt. Förmiddagen var ganska lugn. Wilma sov som vanligt en lång stund och Engla och jag byggde duplo, spelade memory och byggde koja :) Engla älskar att bygga koja. Hon säger att vi måste gömma oss för alla monster :) haha.. sötis. Sen lagade vi lite mat. Blev supergott. Slängde bara ihop lite av vad vi hade hemma. Lax, creme fraiche, kräftstjärtar, kryddor, grönsaker och kokt potatis. Mumsigt :) Bild kommer här:



På eftermiddagen tog vi en promenad till Bvc på Hovshaga.. en timmes promenad dit ganska precis. Wilma skulle mätas, vägas och vaccineras. Hon vägde 6815 gram och var 63 cm.. 5 månader blev hon ju i lördags vår lilla tjejja :) Engla hade också tid på bvc direkt efter för 2½ års kontroll. Den klarade hon galant :) Hon vägde 13,1 kg och var 93 cm lång :) Stora damen!

Ikväll har jag hoppat in och jobbat några timmar. Lugnt som vanligt. Direkt efetr jobbet körde jag faktiskt och solade solarium. Inte speciellt ofta, men gud så skönt det var :) Nu sitter jag i soffan, duschad och redo för att möta kudden.

Imorgon får vi se vad som händer. Ska i alla fall på styrelsemöte i Rottne klockan 18 och under dagen ska vi nog hälsa på min lilla mamma som är ledig efter en lång helg på mässan. SKönt för henne.. :)

Nehe.. nu är det dags att krypa till kojs. Lägger in lite bilder från dagen!

Mammas sötnosar myser framför tv:n :)



Wilma vilar benen precis som pappa :) Haha..


En liten stund efter att jag gått till jobbet har Engla klätt på sig detta och säger "-Hejdå pappa, jobbet nu!" och är på väg ut i trappuppgången :) Fantasi har hon :)


Bilden råkade bli på fel håll men pallade inte ändra det så ni får vända på datorn :) Wilma är vig :) Hon äter gärna på sina små tossingar :)

Sunday - Sunny Sunday

Hej!
Kvällen igår var verkligen JÄTTE lyckad!! :) Vi hade jätte trevligt hos Evelina jag och Wilma. Det blev Wilma, jag och 5 stycken tjejer till.. Supergod mat, vin och trevligare umgänge får man leta efter :) Dennis hade skoj på sitt håll, dom tittade på fotbollen och avslutade kvällen på harrys. Engla sov hos momo och mofa och hade levt rövare hos dom :) Fin lördag kväll för oss alla fast på olika håll.

Idag har vi varit en runda på villamässan hela familjen. Trevligt att titta lite.. Men inget man direkt fastnar för. Hittade en fin soffa dock, men det är inte någon hög prioritet här hemma  just nu :)

Har varit och tränat på friskis ikväll och kom just hem. Gib och Lovve var med ikväll.. trevligt. Tyckte dock inte att jag blev jättetrött idag.. Svettig såklart, men inte direkt trött. Skönt det också ibland. Men det blir nog en timmes promenad när kidsen krupit under täcket.

Åhh. glömde också säga! inatt innan jag gick hem från Evelina fick hon och jag för oss att jag skulle prova bröllopsklänningen. Har verkligen varit jättenervös inför den dagen och ville skjuta på det till påsk egentligen. Men hon lyckades på något vis övertala mig.. kanske vinet spelade roll där. Jag krängde iaf på mig den underbara klänningen. Och visst var den lite för liten.. men det visste jag ju. Däremot trodde jag den skulle vara mycket mycket MER för liten än vad den egentligen var. Behöver minska några centimeter till här och var. Men det ska jag fixa! Om 13 veckor är jag gift.. Herregud vad fort tiden går! :) Det känns lite overkligt. Ikväll ska jag kika runt lite på internet och titta på brudbuketter och håruppsättningar. Har ni några fina förslag så mottages de tacksamt! :)

Nu ska jag mysa lite med min familj! Ha en bra kväll.. Hörs senare!


Ändrade planer..

Kvällen blir inte som planerat. Dennis ska fortfarande på fest. Men Engla ska sova hos mormor och morfar och jag och lilla Wilma ska gå till Evelina och Nicklas.. Evelina ska ha tjejkväll :) Och Nicklas och Dennis ska på samma fest. Så vi byter partners :) haha.. Ska bli mys.. mat, vin, chokladprovning, lek, och givetvis ska vi släcka alla lampor vid 20.30! Ska ni?

I eftermiddags var vi på Mora Träsk. Engla dansade och hoppade o skuttade. Men alla rörelser är inte så lätt att hinna med. Men hon försökte så gott hon kunde.. lilltrollet :) Hon har packat din "sova-över" väska nu och går runt med den på ryggen och tycker det är dags att åka.. Ungefär en timme kvar.. haha :)

Trevligt att kvällen inte blev som förväntat. Alltid kul med oanade upptåg :) Imorgon funderar jag på att köra upp till villamässan och gå en runda. Alldeles själv utan barn. Men det beror på hur pigg älskling är imorgon :) Haha :)

Nehe.. nu ska jag bada Wilma innan vi ska gå. Slänger in ett par bilder på min fest-outfit.. haha :) Inte så ofta det finns bilder på mig. Svårt att ta i spegeln bara. Men här är jag :) Ha en bra kväll alla!


Klappa händerna när du är riktigt glad!

Godmorgon min kära blogg och alla läsare!
Natten gick fortare än förväntat och 10 timmar svepte fram. Lite mer att göra inatt kanske därför tiden rusade fram lite fortare än vanligt. Vi hann också med att se två filmer... dels Bond-filmen Quantom of Solace och The curious case of Benjamin Button. Den sistnämnda med Brad Pitt i huvudrollen var grymt bra! Dock vääldigt lång.. men helt klart en film jag rekomenderar och skulle kunna se den igen! Så om ni har tråkigt så har ni ett filmtips här :)

Lönen i slutet på april blir inte att leka med :) Gött med extra pengar och gärna mycket också :) Ska lägga undan lite mer än hälften direkt.. Det blir ju en del utgifter inför det stundande bröllopet. Satt och tittade på brudbuketter och håruppsättningar för en stund sen.. usch vad svårt.. finns ju såå mycket och jag har ingen aning om vad jag vill ha!

Innan påsk ska jag förresten prova klänningen också.. ska ju låna en kompis då hon har exakt en sån klänning jag alltid önskat. Så varför lägga pengar på att köpa en? :) Hoppas bara det inte är alldeles för mycket som fattas för att jag ska få på mig den. Måste nog gå ner några kilo till, men det vill man ju gärna ändå :) Är lite nervös måste jag säga. Men det värsta som kan hända är väl att den inte är lagom och att jag får åka ner på stan och leta i uthyrningsaffärerna och hitta något annat lika vackert och underbart. Blir ju dock dyrare.. men klännning är ju såklart ett måste :) Haha.. Ne.. jag SKA komma i E:s klänning.. Det ska bara gå... :)

Just nu är jag alldeles ensammen hemma.. Inte så vanligt när man har två små busar. Dennis tog med dom att handla, lämna in lotto och titta på en kompis nybyggda hus. Jag har ju sovit tills nu. Ska strax studsa in i duschen och sen göra mig iordning. Engla och jag ska ju gå på Mora Träsk klockan 14. Haha.. får väl se hur inspirerande det blir...

Ikväll ska Dennis iväg på fest med en massa byggkillar. Dom ska grilla och titta på fotboll.. och dricka öl förstås :) Så ikväll blir det bara vi tjejer hemma. Längesen nu.. Så jag hoppas älsklingen får skojigt.. :) Tjejerna och jag ska äta lite tacos, titta på robinson och sen blir det lördagsgodis för Engla. Jag ska försöka hålla mig undan godiset. Har inget hemma mer än Englas påse :)

Nehe.. nu ska jag gå in i duschen och shamponera mig med mitt underbara herbal essence shampo.. Helt underbart och luktar verkligen ljuvligt :) Vad använder ni för shampo??    
Ha en bra kväll.. vad händer hos dig?


Lång natt väntar.-

Börjar jobba om 50 minuter ungefär. klockan 20.50. Slutar inte förrän 07.05. Segt... är inte alls motiverad att gå till jobbet ikväll. Ont i huvudet och vill vara hemma hos våra sjuka barn. Men det är bara att bita ihop de närmsta 10 timmarna, sen hem och sova.

Dagen har varit väldigt lugn.. Engla valde pannkakor till lunch så vi gjorde några stycken. Efter vi ätit var det sovdags.Vi somnade som stockar alla tre och sov i 2 och en halv timme! Ända tills Dennis kom hem och väckte oss vid 4. Skönt och vi behövde det nog alla tre.

Nu börjar så ska det låta. Tänkte hoppa in i duschen en snabbis och sen kika lite på det innan det är dags att köra bort till jobbet. Tur att man har nära numera.. tar ca 3-4 min att köra bort :)

Imorgon ska jag och Engla gå på Mora träsk i teleborgshallen tillsammans med Evelina och Alex. Ska bli spännande.. Hoppas vi är pigga :) Återkommer imorgon!

Vad gör ni ikväll???

Vinter, sjukisar och god frukost :)



VINTER IGEN!!!!!!
Usch och fy.. Nu är det snöstorm igen. Jag som tyckte det var såå skönt nu när snön var borta och det drog mot våren. Men icke sa nicke.. Suck.. Men nästa vecka sa någon att det skulle bli 15 grader varmt. Hoppas kan man ju alltid :)

Morgonen är en bra morgon. Känner på mig att denna dagen blir bra trots snö och sjuka barn. Febern har iaf gått ner och natten varit förvånansvärt lugn med tanke på att båda brukar få sån hemsk hosta nattetid när dom är förkylda. Hoppas Englas astma-medicin hjälper.. Wilma vaknade dock vid 05.30 och var pigg så dagen började där. Engla sov till 07.30 skönt för henne.. sovmorgon numera ju.. Haha :) Nu har Wilma somnat igen efter frukosten.

Min frukost var dundergod idag! Har ju tänkt göra om lite i kosten men ändå hålla mig till mina kalorier. Frukosten idag bestod av:
1 skiva osötat bröd
25 gram fetaost ovanpå brödet
2 skivor tunn skinka ovanpå brödet   (sen in med brödet i micron tillsammans med lite oregano)
30 gram hallon
2 stora morötter rivna
2 knäckebröd med kalkonpastrami
1 liter vatten
5 stycken körsbärstomater
60 gram grön och gul paprika



Oj oj oj...

Kryss i taket :) Hela 74 unika besökare på bloggen idag.. Spännande :)

Nu har jag och Josse varit ute på promenix en timme, jag har duschat, planerat morgondagens måltider och sysselsättningar. Resten av familjen sover så jag ska göra min kudde sällskap nu. Vi ses imorgon igen!

TVÅ sjukisar.. *suck*



Jaha.. så var det klippt och skuret igen. Engla kom hem från dagmamman med 39 graders feber och snoret rinner. Hon somnade som en stock i sängen.. Hann inte ens leta upp sin napp utan somnade utan den. Stackars mammas prinsessa. Tänkte väcka henne efter en timme annars somnar hon inte ikväll. Väckte henne och vi gick ut i soffan, Hon ville se Pippi. Så fick det bli.. 5 minuter in i filmen somnade hon i soffan. Stackarn. Bäst hon får sova lite.
Wilma har väl sovit i princip hela dagen. Hon sover ju jättemycket när hon är frisk... och därmed MEGAmycket nu när hon är sjuk.

Dennis kommer om en stund, då ska jag köra och handla med min gamla farmor.. Behövde ändå handla. så kan lika gärna ta med henne, så slipper min mamma stressa med det. Hon har full rulle på jobbet. Villamässa i Växjö i helgen ju!

Har pratat med Erika idag om viktnedgång, motion och resultat. Fått en massa fina tips av henne. Tackar så mycket! :) Välbehövligt. Måste sparka igång mig själv lite till nu. Peppa mig.. SNÄLLA!!! :)

Har ätit stekt ägg, lite bacon och rivna morötter idag till lunch. Smaskens. Ikväll blir det hallon&blåbärs smoothie och knäckebröd med kalkonpastrami :)

Lägger in en bild på min farmor... alltså barnens gammelfarmor tillsammans med lilla Wilma i knät.

See you later alligator!


♥ MaMMa ♥

En video till min älskade lilla mamma :)



Min mamma är verkligen den bästa mamma ever! Jag lovar ingen annan är så bra som hon!
Hon, kvinnan som gett mig livet.
Hon, som är så lätt att ta för givet.
Hon, som är där för mig vad som än händer och var jag än gör.
Hur dum jag än är och hur mycket jag än förstör.
Hon, som kommer följa dig genom livet, tills du växer upp och blir stor,
Jag pratar förståss om alls våran kära mor.
Livet utan henne skulle aldrig bli det samma,
jag skulle aldrig kunna klara mig utan min mamma.
Min mamma, har funnits där så länge jag kan minnas,
Och vore det inte för henne, skulle jag inte ens finnas.
Det finns så mycket man borde tacka henne för,
Och visa sin uppskattning för allt hon gör.

-. Vår vardag i bilder .-

        

Nej här kan man inte sitta och drömma sig bort hela dagen.
Tillbaka till verkligheten heter det väl, för nu är det dags att dra fram dammsugaren och köra över golvet med den. Måste damma lite också, råttorna bara flyger ju :) Bäst att passa på medan mini sover.. Lilla pyret som har feber :( hoppas hon sover bort den nu.. Vill inte ha mer sjukdomar. Engla har också börjat bli snorig igen.. Så idag blev det till att börja med andningsgrejen igen.. nebunetten med pulmicort. Hoppas det hjälper och att hon slipper hostan. Nehe.. nu ropar dammsugaren på mig. Återkommer senare!


                 
              

Morgon igen.



Ett barn påklätt och nästa vägrar få hjälp.. haha! -Kan själv, mamma!! :) Snart dags att gå till dagmamman med Engla. Wilma ska strax få krypa ner i sängen. Pratade just med dagmamman och hon erbjöd sig att hämta Engla här hemma eftersom Wilma har feber igen. Dom skulle gå till scoutstugan hela gänget. Där är dom en dag i veckan och dansar, hoppar, leker och sjunger. Myspys.

Vet inte riktigt hur dagen ser ut. Men det visar sig säkert :)

Igår.-

Missade att skriva igår, det hanns liksom inte med! Dagen började med att vi lämnade Engla som vanligt. Sen gick vi hem och lilla sjukis Wilma somnade gott i sin säng igen. Jag passade på att plocka lite med tvätten under tiden. Runt halv 11 kom min mamma och hämtade oss, vi har ju ingen bil numera när Dennis jobbar i Öjaby. Åkte ner till stan en runda. Köpte trosor med pippi på till Engla, alvedon till Wilma och en liten present till barnens kusin ELLINOR som fyller 8 år idag! Grattis tjejen!! :) Ses vid påsk!! :)

Efter stan hämtade vi Engla och påbörjade en lång promenad mot MAXI. Vagnen rullade lätt och mina ben gick riktigt fort. På 1 timme och 10 minuter hann vi gå de 9 km till Maxi. Härlig promenad i det fina vädret. Väl på Maxi fick Engla en glass och jag köpte mig en sprite zero. Gott att svalka sig lite... Efter en stund kom Dennis och hämtade mig och vi åkte ut till mammas och pappas sommarstuga en runda och tog en fika i kylan.. Usch vad kallt det var!  Tur att solen sken. Men vi orkade inte stanna så länge, fingrarna blev isbitar i vantarna. Så vi körde hemåt efter en stund. Lagade lite mat och sen körde jag till Friskis. Danspasset idag igen... Vad utsätter jag mig för?? Haha.. Gib var med idag iaf. Skoj, men som sagt inte så jobbigt, men efter min promenad idag kändes det ändå ganska bra.

Åkte hem och Dennis och jag tog oss ett varmt bad. Gäller att passa på att bada när barnen sover. Mysigt var det. Sen somnade jag som vanligt helt utmatttad i soffan...

lägger in lite bilder från gårdagen


Sjuk liten bebis.. :(

Wilmas feber har gått upp under dagen och hon har sovit i princip hela tiden sen klockan halv 10. Stackarn. Alvedonen hjälper en stund, sen stiger det igen. Hoppas hon snart blir piggare!

Nu kommer Dennis hem närsomhelst och jag ska köra till friskis. Spinning 60 min kl.17.00. Sen hem och äta lite. Bada barnen och förhoppningsvis somnar dom i tid. Ska slappa i soffan och sen försöka sova tidigt. Man behöver sova ikapp när man jobbat natt.. :)

Har lite bilder som kommer antingen ikväll eller imorrn. Håll utkik :)

Back on track....!

Hejj igen!
Jag behövde inte en vecka på mig för att återhämta mig och hitta lite ny motivation till bloggandet. Känner att jag ska blogga, men kanske inte i samma utsträckning som förut. Kanske inte två gånger om dagen som det blivit sista tiden. Vi får väl se.

Jag kom hem från jobbbet för en timme sen, jobbat inatt och även igår natt. Fina pengar sen! Engla ska lämnas hos dagmamman vid 9 sen ska jag och Wilma hem och sova. Stackars Wilma är sjuk igen :( Usch och fy... Hon har inte varit frisk mycket sen hon föddes. Nu har hon fått tillbaka den där hemska gröt-hostan och har nu på morgonen 38,2 i feber. *suck*

Här har det blivit vinter igen.. USCH!! Trodde det skulle bli vår nu.. så fint ute och krokusarna blommade.. men så inatt kom det MASSOR med snö.. SUCK... tog 15 min och skotta fram bilen på jobbet i morse. Trist trist.. önskar mig vår och sommar nu!

Har inte så mycket mer att skriva just nu. Men återkommer med all säkerhet inom kort!

Dålig uppdatering...........

Hej!

Återkommer om en vecka ungefär!

Tiden springer ju!!

Tjipp! -
Kommit hem från jobbet för en stund sen. Joggade hem när jag slutade kl.21. Skönt! Lite kallt, men jag känner mig såå stolt när jag kommer hem! Känner mig duktig! :)
Det var som vanligt lugnt på jobbet. Men en oerhört hemsk sak har hänt :( En som jobbar natt på jobbet hade blivit uppringd på jobbet inatt och fick beskedet att hennes mans tillstånd var kritiskt och att hon skulle komma till sjukhuset. Han var död när hon kom fram :( Såå hemskt! Bara 52 år och hjärtat stannade. Det finns inte ord. Så dagens tankar går till B och hennes nära och kära! Har lovat chefen att ta hennes kommande nätter mellan söndag-måndag och måndag-tisdag. Fina pengar!

Vi tog en promenad till jobbet innan idag i det fina vädret. Engla gick halva vägen. Duktig tjej :) Sen somnade hon som en stock i vagnen! Nu sover dom sött i sina sängar. Och Dennis sitter i fåtöljen här jämte mig och snarkar.. haha.. han som ALDRIG somnar i soffan! Ska väcka honom så han kan krypa ner.. sen ska jag ta mig en varm skön dusch! Gäller att passa på när alla sover om man ska få lite egen tid ju :)

Imorgon ska vi försöka komma iväg till stan runt 9. Promenera såklart (ca.60 min) Ska kika lite.. försöka hitta nåt fint nattlinne till Engla. Sen tar vi promenaden till min farmor som ska bjuda på lite frallor och så till lunch vid 12. Efter det ska vi stanna och handla lite, sen får vi se om det blir promenad hem igen eller om Dennis hämtar upp oss när han kör från jobbet. Om jag orkar och benen inte känns som spagetti imorgon tänkte jag köra ett spinningpass med Lovve på eftermiddagen. Men beror helt och hållet på dagsformen :) På kvällen blir det någon god mat och kanske ett glas vin eller en cider :)

Lördag som sagt Boda Borg. Alla säger att det är superkul.. Hoppas det! :)

Duschen kallar.. så mysigt att duscha på kvällen och sen krypa ner i nytvättade lakan! :)
Ska försöka komma ihåg att få med mig kameran imorgon! Skriver då! Ha en bra dag! Och glöm inte skriva en rad!


Våren är kommen! :)

Ja.. trots minusgrader på morgonen tycker jag nog att det är vår ute idag. Fåglarna kvittrar, krokus och snödroppar blommar, solen lyser och dammet ryker :) Engla skulle gå till skogen med dagmamman och alla barnen idag. Dom skulle grilla korv och vara ute hela dagen lång. Mysigt för dom små liven :)

Idag är jag helt slut efter gårdagens träning. Har rejäl huvudvärk också av någon anledning :( Gårdagens motion blev:
120 min promenad
90 min promenad
Ki-box på friskis 90 min
Danspass på friskis 60 min

Konstigt att jag är trött?? Näääe :) Haha.. ni skulle sett oss på danspasset igår. Jag, Lovve och Josse. Koordinationen är ju lika med NOLL. :) Kände sig som ett studsande kylskåp. Men det var skoj! Inte så jobbigt men lite variation mot medelgympan är ju att föredra då det kan bli lite drygt i längden :) Så det blir säkert fler danspass fram över. Skoj att Lovve också kommit igång att träna på friskis. Och Josse också! Kul med lite sällskap ju :)

Morgonpromenaden på 60 min är redan avklarad. Sitter här med en tallrik filmjölk med banan och russin i till lite mellis. Sen ska jag passa på att vila en stund medan Wilma sover. Ska bli skönt. Kanske titta på någon film om jag inte är alldeles för trött.

I eftermiddag/kväll ska jag jobba. Börjar 15.45. Och idag har Dennis bilen. Så jag och barnen ska gå till mitt jobb så hämtar Dennis upp dom där när han kör från jobbet. Ganska okej att jobba kväll faktiskt. Det är så lugnt på jobbet nu. Ska antagligen jobba natten mellan måndag och tisdag nästa vecka också. Pengar är ju något man aldrig kan få för mycket av. I alla fall inte vi! :)

Lördag ska jag och innebandytjejerna till Boda Borg (typ lekhus med fånagrna på fortet stuk) :) Ska bli skoj. Aldrig varit där innan. Sen har jag lovat att köra också efetrsom vi har stor bil nu. 7-sitig ju.. så slipper vi köra med så många bilar.

Söndag ska vi fira mamma. Hon fyllde ju år igår, så då blir det lite kalas och träffa släkten. Myspys.

Skriver mer sen.. ska ta lite bilder också om jag orkar :) Gud vad trött jag är.. *zzzzzz*

☆ ♥ GRATTIS! ♥ ☆



Idag fyller min mamma år :) Grattis på henne. Satte ihop ett litet collage :) Hade inget att göra en stund så jag pysslade lite med det :) Nu på förmiddagen har jag och Wilma varit ute och gått två timmar. Först en timme själva och sen mötte vi upp Maja med vovven Nicko och gick ytterligare en timme med dom. Nu har vi ätit lite och tänkte ta en liten vilostund innan Engla ska hämtas och det blir ytterligare en promenad. Underbart väder idag! Dock blåser det lite kallt.

Återkommer ikväll efter all träning på friskis :) Kramisar! ♥

☆ SOMMAR!!!!

Engla bakar Scones :)
Wilmis hittat tårna :)
 Haha.. hon ser helt förundrad ut :)
 Wilma väckte storasyster i morse.
 Nyklippt Engla! :)

Längtar verkligen efter sommaren nu! Sol, värme, bad och lata dagar! Grönt vackert gräs, salt hav och vackra nyckelpigor :) *Vill ha sommar nuuuu* :)

Så var ÄNTLIGEN all tvätt tvättad, vikt och inplockad i garderoberna och lådorna. SKÖNT!!! :) Kändes ett tag som att den aldrig skulle ta slut. Men sen hämtade vi Engla hos dagmamman och då hjälpte hon mamma i tvättstugan, duktig prinsessa! :) Jag klippte lite på hennes lugg i morse också som ni kan se på bilderna. Hon såg ju inte ut genom kalufsen :) Blev säkert lite ojämnt med vad gör det? :)

När vi var klara i tvättstugan gick vi in och bakade scones som vi kunde äta till eftermiddagsfika när Dennis kom lite över 4. Supergott var det! Men jag var såklart duktig och åt bara en bit! Och tog istället en tallrik filmjölk till mellis :) Sen blev det friskis. Skulle ju gått på spinning men hann inte till passet som skulle börja klockan 17. Så det blev medelgympa istället. Bättre än inget ju :)

Ikväll har hela familjen badat och duschat så vi är rena och fina hela familjen Spjut :) Haha.. målade lilla Englas naglar också.. sötnöten! Lilla Wilma har lärt sig att hitta sina egna fötter, så nu är fötterna hennes största intresse :) Kommer bild!

Nu tittar jag och Dennis på "The mentalist" på TV3. Jag ville sett House, men idag hade jag ingen chans på fjärrkontrollen :) Imorgon lämnar vi Engla hos dagmamman vid 9. Sen blir det promenad med Maja klockan 10. Om vi orkar ska vi stiga upp tidigt och skjutsa Dennis till jobbet. Hade varit skönt att ha bilen, har lite att pyssla med.

Imorgon blir det en överraskning i bloggen till någon av mina läsare :) Undrar vem? Kolla imorgon!

Nu ska jag återgå till dumburken. Hoppas ni haft en bra dag och kväll!

Tre TON tvätt!!!

Usch vad det är tråkigt att tvätta! Fattar inte varför vi alltid väntar alldeles för länge med att boka tvättid (har tvättstugan i huset intill). Det blir ju så jääkla mycket att tvätta då. Två vuxna och två smutsgrisar till barn.. sen när jag tränar så mycket. Suck suck.. men idag har jag och lilla Wilma varit duktiga i alla fall. Steg upp vid halv 7. Har tvättat 6 maskiner nu och har bara sängkläderna kvar. Ska strax bädda rent i sängarna och dammsuga av golvet en snabbis innan Engla ska hämtas vid 14.

Ska på spinning i eftermiddag..Klockan 17.00. Därefter hem och laga lite mat. Idag blir det hemmagjord pyttipanna med mycket grönsaker i :) Första gången jag går på spinning faktiskt. Men vill testa... Känns som det är bättre förbränning än gympa, för jag vill ju undvika bygga för mycket muskler dessa två veckor innan jag ska väga mig nästa gång. MÅSTE ha resultat då! För så som jag jobbar och kämpar är jag värd det! :)

Nehe.. sängen och påslakanen ropar på mig nu.. "BÄDDA OSS" Haha.. så jag ska pysa nu. Hämta Engla sen och sen en promenad i solskenet! Ses ikväll bloggen och alla läsare! :)

Supertrött....!



Är så trött ikväll att jag varken orkar skriva eller ens tänka ut vad jag ska skriva. Gått 3 stycken promenader idafg på ca 60 min styck. Lekt i stans största lekpark med Engla i ca. 1 timme. Handlat och kört medelgympa på friskis. Imorgon ska jag och Wilma tvätta medan Engla är hos dagmamma. Skriver ner imorgon. Nu ska jag lägga mig under en filt i soffan och Dennis ska få massera mina trötta fötter :)

Stolt!

Hej!
Ja som rubriken säger är jag stolt idag! Stolt över mig själv.. att jag klarar saker som jag själv inte trodde om mig. Återkommer till det senare i inlägget..

Idag fick jag sovmorgon..! :) Min underbara älskling lät mig sova och gick upp med barnen när de vaknade vid strax efter 8. Jag sov ända till halv 10. Välbehövligt med tanke på att jag inte somnade förrän lite efetr 3 inatt.. suck :(

Vi städade undan lite på morgonen sen åkte vi till Öjaby, till mina föräldrar. Vi tog en promenad tillsammans med dem, barnen somnade i vagnen och det kändes verkligen som en vårdag idag! Underbart.. längtar efter lite värme och mer sol nu också! Efter promenaden tog mamma och jag en runda på samarkand, behövde handla lite på maxi och vi kikade in på lindex. Köpte ett par turkosa velourbyxor till Wilmis där. Supersöta.. Tack mormor! :)

Engla och Dennis har varit på gympan idag. Wilma och jag satt och hejade på dom. Kommer lite bilder på gympan i slutet av inlägget :) Efter Englas gympa var det min tur. Medelpass med Mia stod på schemat. Dennis tog barnen och körde hem då det var gnälligt och grinigt. Så efter gympan SPRANG JAG HELA VÄGEN HEM!!! Från friskis och svettis ända hem till Sandsbro! *STOLT över mig själv* Trodde inte jag skulle orka springa mer än halvvägs och hade planerat att gå resten. Men av bara farten så sprang jag... Sprang ca. 50 min. För er som inte känner till Växjö så var det LÅNGT!!!! :) Vet dock inte hur långt så under veckan som kommer får det bli en promenad med vagnen samma runda, med stegmätaren så man vet :) Kan ju vara skoj att veta om man får springa hem fler gånger.  Men jag tyckte jag var grymt duktig! Stannade inte en enda gång och var ändå inte överdrivet trött när jag kom hem.

Väl hemma stod maten på bordet.. vilken sambo man har :) Snart man och allt.. :) Det blev tacos ikväll. Fyllde min tallrik med mestadels grönsaker! Och drack som vanligt vatten.. Bara vatten ska det vara.. inga bubblor och strunt i. Blä! :)




Imorgon är det egentligen vägdag. Men så kommer det inte att bli. Jag har dåligt karaktär vad gäller våg och vägande. Så jag har såklart tjuvvägt mig hela veckan och vågen visade i morse exakt samma vikt som i måndags och sånt kan jag lätt bryta ihop för. Så jag har nu ställt vågen hemma hos mamma (1 mil bort) Så jag inte kan tjuvväga mig. Men jag har också konstaterat att jag säkerligen tappat vikt.. men samtidigt byggt muskler. För när jag mätte mig med måttbandet idag hade jag på en enda vecka minskat totalt: 11 cm!!! Men inte ett jota har hänt på vågen. Så slutsatsen måste ju blir att jag fått muskler som väger mer än fett samt omfödelat.
Lår -1 cm
Höft -2cm
Midja -3cm
Rumpa -3cm
Byst -2cm

har kommit överrens med mamma och Dennis om att jag ska köra på i 2 veckor nu och inte väga mig eller mäta mig alls under tiden. Och sen förhoppningsvis se ett schysst resultat efteråt. Ska också lägga om träningen lite. Byta ut något av veckan gympapass mot spinning och under en veckas tid ska det bli minst 2 joggingrundor! Får hoppas det kan ge mer resultat då man undviker styrketräning. Vill ju att det ska synas på vågen också, även om måtten helt klart är det viktigaste! *peppar mig själv inför kommande två veckor*

Imorgon blir det promenad på morgonen och sen vet jag inte så noga ännu. Ensam hemma med båda barnen imorgon som vanligt på måndagar. Min mamma är ledig, så får väl se om hon är sugen på en runda runt sjön kanske.. beror på vädret. På kvällen blir det gympa klockan 18. Gibban ska med!

Preliminärt träningsschema för veckan som kommer:
Måndag: Medelgympa 60 min. Promenad
Tisdag: Spinning 60 min. Promenad
Onsdag: Ki-box 90 min. Danspass 60 min. Promenad
Torsdag: Löpning. Promenad
Fredag: Löpning 45 min. Promenad (ev. spinning 60 min)
Lördag: Boda Borg i Sävsjö hela dagen. Löpning 30 min
Söndag: Spinning eller medelgympa 60 min. Promenad

Inte säkert man kan hålla allt beroende på hur familjelivet ser ut.. Men det är såhär jag lagt upp veckan och hoppas att det kommer sluta :)

Ska krypa ner under en filt i soffan nu och läsa lite i en tidning. På återseende!





















Nattinatti.-

Regndroppar & soldans

Mitt i natten och min sömn spökar igen. Sov ganska dåligt natten som var också... Dagen började i alla fall med 30 min joggingtur. Sen myste vi lite hela familjen, byggde duplo och tittade på Ronja Rövardotter :) Runt lunch blev det en långpromenad. Barnen behövde sova och Dennis och jag fick en stund tillsammans. Skönt när man kan prata och prata utan att hela tiden bli avbruten. Man behöver det ibland. Sen ikväll har jag ju jobbat också. Gick lugnt och stilla. Inga konstigheter. Det är superlugnt på jobbet, så det var nog lugnare där än hemma skulle jag tro :)

Klockan är 01.17 just nu. Jag ligger på ett täcke på golvet i vardagsrummet. Lyssnar på lite musik i hörlurarna och läser massa gamla texter jag skrivit och som en gång betydde oerhört mycket för mig. På den tiden när jag var "flät-flickan" som tänkte alldeles för mycket. På den tiden då man var poetisk och livet var ganska djupt. Blir nästan rörd av mina egna texter. I nuläget betyder dom ingenting för andra, men för mig är dom viktiga och jag älskar att läsa lite då och då. På den tiden var det mycket tårar och mycket känslor. Men det var längesen nu. Långt innan barnen och innan jag träffade Dennis... Det känns som en evighet sen.

Men jag tänker också mycket på mitt underbara liv jag lever idag. Är såå lycklig och jag har allt jag kan önska mig! Ingenting kunde varit annnorlu

Du & Jag har det vackraste tillsammans, det som gör att jag ler jämt! Vi har tillsammans skapat det finaste mellan människor. Nu är dom allt, den största delen i vårt gemensamma liv. De har lärt mig definitionen på fullkomlig och total lycka...
De är allt det vi en gång längtade så innerligt efter. Nu är drömmen sann och vi lever mitt i den. Nu är vi en riktig familj.. Ni betyder allt för mig ♥ Allt


Det finns så mycket jag vill hinna innan du tar ditt sista andetag... Så mycket jag önskar jag hade gjort, sagt, frågat, undrat, pratat om för länge längesen. En dag är det plötsligt för sent. Du är den enda som finns kvar, och du betyder extremt mycket. Du ger mig så mycket, men jag önskar jag frågade efter ännu mer. Att du kunde öppna dig och dela dina innersta tankar med en liten tjej som mig.. Jag älskar dig. -.ung slät hand i din rynkiga.- ♥

Imorgon är det söndag. Ny dag... tycker det känns som att livet springer ifrån mig ibland. Hinner inte riktigt med. Barnen växer och jag kan inte fatta att Wilma snart blir 5 månader! Tyckte det var nyss jag gick med tjock mage och klappade lite förisktigt varje kväll när hela magen hoppade för att hon hade hicka därinne. Jag minns allt som igår. Ibland saknar jag till och med magen. Men givetvis vill jag inte byta ut den mot vår älskade Wilma. Det är ofattbart att den kärlek man känner till sitt första barn kan upprepas och att man kan ge lika mycket kärlek även till nummer 2. Jag kan inte beskriva med ord....

Nu har klockan tickat till 01.36 och jag borde försöka sova en stund.. Huvudvärken kommer krypande nu och magen värker. Usch.. känner mig lite frusen. Konstigt.. När jag sitter såhär på kvällen får jag helt plötsligt känslor som säger "-Gå ut och gå i regnet". ALDRIG i livet! Men utomhus kan man rensa tankarna på ett annat vis. Kanske värt att prova någon gång. Kanske kan man sova efteråt..

Söndag...

Skrev detta till min bror en gång för flera år sedan då han verkligen behövde några ord som hjälpte honom bära den börda han hade på sina axlar just då. Idag hoppas jag han är lycklig.. och att han insett att han betyder och är älskad genom allt som livet har att erbjuda! ♥

Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land...



Ja just idag undrar jag verkligen vilket land mina barn är från. Dom har varit vilda som en hel drös apor hela dagen! Utom när dom sov en stund mitt på dagen, samtidigt för en gångs skull. Då fick man vila de blödande öronen en stund.. haha :) Dom är inte alltid som små änglar töserna..

I eftermiddags var vi en snabbis runda på stan. Hittade inget speciellt, var inte ute efter något heller. Men vi behövde komma ut en runda allihop! Mötte upp barnens mormor en runda.. Hon hade köpt superfina, blommiga stövlar till Engla, men vi ska byta till en större storlek. Bild kommer någon annan dag!

På vägen hem från stan köpte vi mat från hotwok! (med extra nudlar -"kostar 20:- extra"..) Haha.. JAAAAA VII VEET!!! :)
Gott var det iaf! Engla fick McDonalds istället. Lite fest får det vara på fredagar. Jag orkade dock inte äta alls mycket. Blir ju så när man drar ner och äter mindre och lite tätare... Men vad gör det :) Meningen är ju att man ska njuta av maten. Och det jag verkligen behöver lära mig är att SLUTA äta BARA för att det är gott! Stor last jag har.. tror inte jag är ensam heller...?!

Just nu sitter Dennis i fåtöljen och jag i soffan och vi tittar på "Så ska det låta". Tycker det är ganska trevligt program. Musik är bra underhållning ¨på kvällen :) Wilma sover gott i sin säng, och Engla sitter vid bordet och ritar en teckning. Frågade om hon kunde rita en teckning till mamma och pappa. Hon svarade: "-Nejee! Momo, mofa ha teckning!" Haha.. tack för den älskling! :)

Imorgon kväll ska jag jobba. Börjar 16.30-21.00 så man missar första timmen på melodifestivalen. I och för sig är jag inte så värst intresserad, men det finns ju inte så mycket annat att se heller så. Förhoppningsvis vill tanterna och gubbarna på jobbet sitta uppe och se melodifestivalen, och då blir det inte så mycket att göra, mer än att hålla dom sällskap :) Haha.. :) Shit vilken frisyr Marie Picasso har idag! Värsta tjej-elvis frisyren! Inte såå snyggt kan jag tycka.

Nu har det nya programmet "Grillad" börjat. Verkar roligt... ska kika lite på det nu!
Tänkte lägga in lite bilder.. men bloggen strejkar.. försöker med det lite senare.

Vad gör ni ikväll?


Fredagen den 13

 Fredagen den 13 mars idag. Har aldrig riktigt kopplat ihop den här dagen med att det hänt något extra otursamt. Så vi kör på den här dagen liksom alla andra dagar.

Morgonen har varit kaotiskt idag! Båda barnen vaknar gnälliga och griniga redan vid halv 7! Det är ju nästan NATT vid halv 7. Men det är bara att stiga upp! Hela morgonen har det varit gnälligt och bråkigt. Wilma vill ingenting och är inte nöjd vare sig hon sitter ligger eller är på min arm, trots att hon ätit och är mätt och go. Engla har dragit fram ALLA sina leksaker i sitt rum och tömt ut ALLA lådorna på golvet. Sprungit omkring som en vilde här och bara gapat och skrikit. Vet inte vad som har tagit åt dom idag. Men nu har jag i alla fall fått ner dom i sängen under täcket så nu sover dom små hjärtegrynen och jag hoppas dom är trevligare när dom vaknar. Annars vet jag inte vad jag gör!

Hade egentligen planerat en liten stund i pulkabacken med Engla. Men hon totalvägrade att gå ut och då är det inte mycket att göra. Får se om hon kommer på andra tankar efter lunchen. Idag blir det tomatsoppa med pasta och basilika till lunch. Engla älskar det :)

Borde varit ute på min morgonpromenad. Men icke när det varit såhär bråkigt hemma. Får ta en joggingtur ikväll istället när Dennis är hemma. Har börjat packa lite paket nu medan barnen sover. Sålt lite grejer på tradera igen, och mer ska det bli. Fina pengar! :)

Nehe nu ska jag laga lite mat. På återseende!


>Utmaning...

Blev utmanad via mammafiia.blogg.se :)
Så här kommer mina svar!

1.Tycker du om någon? Ja
2.Sol eller måne? Sol
3.Vinter eller höst? Höst med massa udnerbara färger på löven
4.Soligt eller regnigt? Soligt helt klart

Har du under de 24 sista timmarna?

1.Kysst någon? Ja, Dennis
2.Sjungit? Ja, antagligen i bilen på vägen hem från träningen igår :)
3.Blivit kramad? Ja av Engla senast
4.Känt dig fånig? Det gör jag nog för det mesta :P
5.Saknat någon? Ja, några stycken
6.Dansat galet? Nix
7.Klippt håret? Nono
8.Gråtit? Nää :)

Om dig!

1.Hur mycket är klockan? 11:52
2.Ditt namn? Therese
3.Vart vill du bo? I ett stort hus, med stor trädgård, gärna nära till havet eller sjön! :)
4.Hur många barn vill du ha? Har ju två små töser men skulle gärna vilja ha en mini till i FRAMTIDEN
5.Vill du gifta dig? 27 juni blir man fru Spjut!
6.Rullar du spagetti eller skär du dem? Skär alltid, så jäkla krångligt annars :P
7.Har du ätit sushi? Ja, men tycker inte om det.
8.Favoritglass? Svårt, pärontopp eller piggelin :)

Grejer!

1.Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nix, alltid snäll och laglydig :)
2.Har du hund? Nej
3.Sover du helst själv eller med någon? Med någon!
4.Tror du på spöken?  Tror inte på spöket laban, men tror på dödas "andar"/själar
5.Älskar du dina vänner? Självklart! Allihop!


Jag utmanar er! Mina läsare som också bloggar! Skriv era svar i era bloggar så kikar jag in och tittar sen om ni lämnar kommentar! :)

Underbart väder och motivationen på topp!

Det blev en underbar promenad först till stan och sen runt sjön. Dels hade vi ju Jenny som sällskap och dels sken solen från en klarblå himmel... kändes som det var vår! :) Men nu har det mulnat på lite och vädergubbarna säger att det kommer snö :(

Vi hann med en runda på stan också. Inhandlade 3 bodys och en halsduk till Wilma och en jättesöt klänning till Engla. Bara välbehövliga saker alltså! :) *duktig Tess* Slänger in en bild på dagens inköp.



Fint va?? :)


Nu har vi precis kommit hem. Hämtat Engla hos dagmamman. Hon hade ätit grönsakssoppa idag.. TRE stora potioner och sen en pannkaka. *nickar* Det måste vara växtvärken som gör ont i benen, annars äter hon inte mycket. Hon kanske ska bli stora tjejen till sommaren :) Båda barnen somnade i vagnen den korta biten från dagmamman och hem. (Tar ca. 3 minuter, vi ser hennes hus från vår balkong) Haha.. men nu sover dom sött i vagnen. Dock med ytterkläder på sig, så nu ska jag strax väcka dem.


Funderar på om Engla och jag skulle pyssla lite påskpyssel imorgon :) Hon är bara hos dagmamma tisdag, onsdag och torsdag. Så måndagar och fredagar gäller det att sysselsätta henne lite. Kanske träffa mormor en sväng också :)

Klockan 18.00 blir det gympapass på friskis. 75 minuters pass idag, medelgympa. Tur att jag inte har några bilder därifrån :) Känner mig så jäkla motiverad för tillfället! Äter rätt, tränar mycket och dricker mycket vatten :) Skulle ju vara konstigt om det inte visar resultat på måttbandet och vågen! :) Helgen är än så länge oplanerad förutom att jag jobbar lördagkväll 15.45 - 21.00.

Får se om jag skriver mer ikväll eller om det får räcka för idag! Kommentera gärna ;)

Ny dag med nya möjligheter!


Såhär ser Wilma ut idag! :)






























Och såhär ser Engla ut :)



Dagen började redan vid halv 7 idag också. *suck* Idag var det Engla som kom instudsandes i vårt sovrum och sa: - mamma ljust ute, morron nu!.. haha.. så det var ju bara till att stiga upp för vad skulle man säga? :) Wilma vaknade i samma veva. Engal fick en välling och sitter nu och tittar på Nicke Nyfiken på sitt rum. Wilma har precis fått ett dopp i baljan så nu är hon ren i alla bebis-vecken.. haha :) Hon ligger i sitt babygym och leker nu.. inte så ofta hon har ro till det. Hon vill helst sitta i babysittern. Barnen är påklädda och färdiga för en ny dag. Själv sitter jag i pyjamas och är lite piffigt nerspydd på ena axeln. Fint va??? :) Ska ta tag i att fräscha upp mig lite iaf.. om det nu går :)

Igår hade jag Wilma liggandes på mage på en filt på golvet. Hon tycker inte om det annars.. Men igår gick det bra en förvånansvärt lång stund! Och när jag kom tillbaka hade hon kravlat sig av från filten! Hoppas verkligen hon är lite senare med krypandet än vad Engla var! Hon kröp när hon var 5 månader och det blev jobbigt vill jag lova! :) Hon får allt hålla sig några månader till. :) *lätt att önska*

Vackert väder idag! Perfekt för min två timmars promenad ju! *jippie* :)

Nu gastar Wilma och vill nog ha en slurk ur flaskan. Men jag lär återkomma ikväll igen efter friskis, det brukar jag ju göra :)

Trist men sant...

Fick kasta in handduken o skippa danspasset ikväll. Tråkigt, men så blir det ibland. Får testa danspasset nästa onsdag! Styrelsemötet i Rottne drog ut på tiden och jag kände att det var riktigt viktigt idag. Vi fick mycket uträttat under 3 timmar. Mycket bra :)


Så jag har ju faktiskt inte tränat alls idag! KRYSS I TAKET!!! :) Men morgondagens aktiviteter är planerade. Lämnar Engla hos dagmamman vid 9, sen tar jag en promenad med vagnen  och Wilma till stan (tar ca. 1 timme i rask takt). Därmöter vi upp Jenny och tar en promenad runt sjön, ca.45-50 min. Förhoppningsvis hinner jag med en liten runda på stan sen. MÅSTE införskaffa ett par bodys till Wilma. Jag loooovar mamma! Hon har BARA tre! :) Engla hade storlek 62 jättelänge men sen växte hon massor och i ett nafs hoppade hon över 68 och hade sedan storlek 74 jättelänge. Men Wilma har växt över 62 på ingen tid alls och nu sitter hennes bodys som korvskinn. Min lilla tjockis-budda :) Så nu har hon bara tre bodys i storlek 68 och det är på tok för lite! Kanske att det blir en pyjamas också om det finns någon som är tillräckligt söt för att passa på mitt charmtroll.. haha :) Imorgon kväll blir det medelpass på friskis igen! Flitig som man är :)

Dagens mat har varit gröt-frukost som vanligt, omelett till lunch och pannkakor nu ikväll. Blev såå sugen på pannkakor. Skulle egentlgen gjort lite äggröra, men var hemma så sent och kunde inte säga nej till Dennis pannkakor som han stekte i eftermiddags till sig och Engla. Så hela två pannkakor fick det bli. Men det var jag värd!!! :)


Nu krånglar datorn och all texten försvann så jag fick skriva om.. Suck vad jobbigt :( Börjar bli trött efter tidig morgon, så det ska bli skönt att krypa ner under täcket snart. Funderar på att läsa en bok, men jag lär somna på två röda sekunder då, så det är nog ingen mening.

Har som ni ser designat om bloggen ytterligare. Kom gärna med synpunkter om texten är svår att läsa, eller något annat. Lägg märke till den fina klockan i vänstra spalten :) haha.. märks det att jag är nöjd med mig själv? :P

Glöm för allt i världen inte att lämna ett tassavtryck i form av en kommentar! Välkommen hit och på återseende!  :)


Tröööött...



Dagen började tidigt eftersom vi skulle skjutsa Dennis till jobbet vid 06.30. Var tvungen att ha bilen idag ju. Till råga på det har Wilma för första gången sen hon föddes sovit oroligt inatt. Vaknat varannan- var tredje timme och velat äta en slurk. Tillväxtperiod skyller vi på :) På tall om tillväxt så har lilla Engla nog växtvärk.. :) Hon brukar säga att det gör ont i benen när hon går. Så vi gissar på denna diagnos.

Klockan 10 började bebisbion. Riktigt mysigt, dock kunde filmen ha varit bättre. Men den funkade. Längesen man var på bebisbio. Tror Engla var nästan 1 år när vi slutade gå med henne. Men då var jag nästan varannan vecka och träffade alla andra barn och mammor på bion. Nu känner man sig lite efter på något vis. Helt klart stor skillnad med andra barnet. Man har varken orken eller behovet av att träffa andra mammor och umgås och  hitta på saker jämt. När Engla var liten hände det nya saker hela tiden. Promenad hit, sångstund dit, bio och babysim osv.. Men Wilma får en lugnare start :)

Klockan 18 ska vi ha styrelsemöte i Rottne. Viktigt möte idag med mycket att besluta om. Hoppas vi blir lite klokare iaf när vi åker därifrån :) 20.00 = danspass på friskis med Gibban. Ska bli MYCKET intressant.. :)

Ja.. Dagen går i napp- och blöj träskets spår. Wilmis sover för tillfället och jag tänkte passa på att laga lite mat. Omelett blir det till lunch idag.

Har precis hunnit med en dusch också. Passade på att rafsa loss vinterragget från benen. Börjar blir jobbigt att fläta det varje morgon! :) HAHA... nä riktigt så illa är det kanske inte. Men vem vill inte känns sig fräsch? :) Passade även på att slänga på lite spackel i fejset för att känna mig lite extra piggelin. Men jag är lika trött för det. Så efter lunchen blir det några minuter på soffan innan "stor-tjejen" ska hämtas.

Tack&Hej

Härlig dag!!

Hej på dig blogg och allal läsare :)
Dagen har varit på topp! Började med att lämna Engla hos dagmamman. Sen mötte jag och Wilma upp Maria och hennes lilla Christoffer. Vi gick en promenad på ganska precis 1 timme. Skönt! Sen in och äta frukost. Sen har Wilma och jag myst och myst och myst :) Hann med ytterligare en promenad när vi hämtat Engla. Sen kom vi hem och fikade lite mellis. Engla ville ha BULLE! :) Haha.. sötnosen. Men jag höll mig borta från bullarna och tog ett äpple istället :) Sen friskis, handla, hem och laga mat och nu skriver jag i bloggen och tittar på ishockeyn. Lakers-Almtuna sista avgörande i play off :) *heja heja*

Dagens mat:
Gröt frukost och en macka med kalkonpastrami = 321 kcal
Filmjölkslunch med russin och äppelmos, smörgås med ost och gurka = 408 kcal
Pizza på tortillabröd med fetaost och ruccola sallad = 276 kcal *SUPERGOTT!!!*
Mellanmål: 4 smörgåsrån med smör och 1 äpple = 149 kcal

Totalt: 1153 kcal


Dagens motion:
Promenad 60 min = 228 kcal
Promenad 40 min = 152 kcal
Gympa medel 60 min = 548kcal

Totalt : -928 kcal


Ska ju äta 1300 kcal om dagen. Och ligger i underkant idag. Kanske har råd att unna mig ett par ahlgrens bilar sen ikväll till The mentalist som går på TV3. Får se hur det blir med den saken.. Här är en bild på dagens middag:


Visst ser det gott ut?? Det var supersmaskigt! :) *rekomenderas* Recept finns hos mig.. Fås via kommentar :) Haha :)

Imorgon ska jag Maria och våra småttingar gå på barnvagnsbion medan de "stora" är på dagis och hos dagmamma. Ska vli trevligt. Längesen man var på bio ju :) Filmen som visas är Borta bra, hemma värst tror jag den hette. Verkade rolig! Sen på kvällen blir det styrelsemöte i Rottne. Får se om vi kan uträtta något där. Sen hoppas jag på att kunna åka direkt därifrån till Friskis. Jag och Gib ska prova deras danspass imorgon.. Gib har lurat med mig. Jag som inte har någon rytm i kroppen för fem öre. Hur ska detta gå? :) Haha.. ett studsande kylskåp finns att skåda på friskis imorgon klockan 20 :)

ikväll har jag ensamrätt på fjärrkontrollen...
Jag får ta fram den schizofrena sidan! Flera bra program samtidigt. Tycker inte om såntdära.
....zappelizapp!! Hockeyn kallar!

Kidsen tittar på pettson och findus tidigare idag.. nu sover dom som trollmors små troll, fastbundna i svansen :) : ---->

Home alone.. (nästan)

Ja.. Idag ska Dennis jobba.. Eller han är redan på jobbet. Engla ska lämnas hos dagmamman om en halvtimme. Just nu sitter hon och jag och ser morgonens barnprogram på barnkanalen. Det är standard varje morgon och ett måste innan vi kan gå :) Kommer en bild på Englas outfit idag :) Haha... Idag är det tisdag och då har dem gympa hos dagmamman. Dom går till dagis och lånar deras lekhall. Engla älskar gympan hos dagmamman. Hon kan längta en hel vecka! :) Wilma sover gott fortfarande. Konstigt att när Engla vaknar tidigt sover Wilma länge och när Wilma vaknar tidigt sover Engla länge. Tänk om båda kunde sova länge lite oftare! Vi ska visserligen inte klaga då våra barn sover väldigt bra mot andra man pratat med :) *stolt*

Idag blir det nog inget pass på friskis som det ser ut nu. Ska ta en promenad med Wilma i vagnen när vi lämnat Engla. Sen hem och ta det lugnt bara. Dammsuga på sin höjd! :) Haha..

Nu har det trillat in lite kommentarer! Jättekul att veta vilka som är här och kikar ibland! Uppskattar verkligen kommentarerna :) Fortsätt i den stilen är ni snälla! :)

Nehe.. nu ska vi väcka Wilma. Återkommer igen under dagen med all säkerhet! :)






















Mammas och pappas prinsessa :)

Träning, träning & träning.. :)




Dagen började klockan 07.15 av att lilla Wilma låg och "pratade" högt i sin säng. Hon ville inte sova mera och då var det bara för mamma och pappa att stiga upp :) Engla däremot sov till 09.15 idag, skönt för henne, hon behövde nog det. Jag var ute och sprang en sväng innan gröt-frukosten,

Runt 11 åkte vi till Öjaby och hela familjen Spjut tillsammans med mamma/mormor Bodil var ute och gick en lång promenix.. sköönt i det fina vädret! Sen stannade vi till och handlade på vägen hem och sen blev det matlagning. Därefter återigen ett pass på friskis. Lovve och Gib och Gibs vän var med idag.. medelpass. Trevligt med lite sällskap! :)

Just nu tittar vi på familjen annorlunda jag och Dennis. Kidsen sover gott. Tänk att ha 10 barn!! Eller trillingar! Hjälp vilket liv. Beundrar verkligen de som klarar av att leva så. Ibland tryter tålamodet med bara två barn.. jag undrar verkligen hur det hade varit med tio. Men vill helst fortsätta undra och slippa ta reda på det tror jag :)

Imorgon ska Dennis till jobbet och Engla till dagmamman.. Så jag och lilla Wilmis blir alldeles själva. Vi ska nog ta en promenad på förmiddagen men sen ska vi nog bara vara hemma och mysa! :) Längesen vi var själva jag och mini nu! 

Vägdag idag också ju! Som väntat var det mer eller mindre stilla. Minus 0,1 kg. Men jag vet att det kan vara så någon vecka även om man verkligen kämpat på. Sen veckan därpå kan det bli dubbelt resultat. Så jag jobbar för nästa måndag nu! :)

Tjipp!

En helt vanlig söndag...

Tjillevippen! (Som Engla ofta säger sen hon sett Nils Karlsson Pyssling) :)
Idag fick hela familjen sovmorgon till halv 10. Skönt :) Båda barnen vaknade visserligen runt 7.. men somnade igen efter lite välling. Jag som inte kunde somna förrän 04.15 inatt behöver verkligen de extra timmarna på morgonen.

Annars har dagen varit ganska lugn. På förmiddagen vek vi tvätt och gjorde iordning lite i garderoben där det såg ut som tredje världskriget i princip! Men nu är det fint igen ;) Sen kl.16 var det dags för Englas gympa på friskis. Hon är så duktig min lilla prinsessa. Och idag hade hon sina nya gröna gympa-shorts :) Efter hennes gympa var det min och Gibs tur. Hemma vid halv 7 och båda barnen var mega trötta. Wilma somnade efter hon fått flaskan, Engla fick välling, andas i sin "astma-tub" och sen pyjamas och tandborstning. Sov som en liten gris i soffan redan vid halv 8. Skönt med egen tid på kvällarna. Det har det varit brist på innan då Engla aldrig somnade innan kl.21. Men nu är det andra bullar minsann!

Imorgon är det väg-dag och jag är nervös :( Tror tyvärr inte det är alls mycket som hänt denna veckan. Eller.. jag har ju verkligen legat i. Men känslan säger att det står ganska still nu. Är uppe på en liten platå, men kämpar man på så kommer man över tröskeln förr eller senare. Får väl se vad resultatet blir. Förra veckan visade vågen 75,1 (81,9 vid start 1/1).

Imorgon ska dennnis träffa en kille i Öjaby för ett litet möte. Jag och barnen tänkte åka med dit och sen gå ut en långpromenad på vagnen där. Man behöver lite miljöombyte. Man kan ju varenda gata i Sandsbro vid det här laget så det är trist.. Öjaby får det bli.. vare sig det regnar eller ej!! Mamma var lite sugen på att gå med, vi får väl se hur hennes onda fot mår.
Självklart blir det ett pass på friskis imorgon också.. 17.00. Får se vem eller vilka som hänger med då! :)

Har nästan 40 besökare varje dag.. men ändå är det knappt någon som lämnar kommentarer. Man kan väl skriva hej åtminstone? Eller är det för mycket begärt? :)

Nu ska jag och Dennis kika på Cold case på kanal 9. Ses imorgon!


MITT I NATTEN JU!!!

Jag kan inte sova :( *suckar* Sitter istället här och designar bloggen.. Trodde det var svårare än det var. Ska ändra headern en dag när jag har tid. Men pallar inte just nu :) Har iaf klurat ut hur man gör. Alltid nåt.

Hatar att inte kunna sova!!! Klockan är 03,42 och jag har försökt sova.. Men det går bara inte... Ingen som har något bra förslag på hur man somnar? Jag är ju trött.. eller jag borde i alla fall vara trött. Ska vika lite tvätt nu i brist på annan sysselsättning mitt i natten.

Ses imorgon hoppas jag!

Someday I´ll find a way to show you, how lucky I am to know you!

Det finns så många människor som verkligen förgyller mitt liv. Som gör mitt liv underbart, lyckligt och helt klart värt att leva! Ni är unika, vissa vänner är ytliga medan andra är äkta rakt igenom! Ni vet vilka ni är! <3

v mina BeSKYDDare Jenny. Emme. Sandra. Dennis. Tobias. Gib. Nina. Sara. Josse.


» Det är insidan som gör utsidan vacker • Självklart.. Men utsidan är viktig för att känna sig själv vacker inombords... hmm.. eller nåt. Jag har iaf varit duktig den här veckan och hoppas att det visar sig på vågen på måndag då det är vägdag :) Imorgon blir det ju ytterligare ett gympa pass på friskis. Först Englas gympa och sen ska jag gympa.

Jag drömmer läskigt mycket på nätterna!!! Allt möjligt susar genom huvudet och alla möjliga konstiga människor finns med i drömmarna, vare sig jag känner dem eller ej så är dem där. Och det mest konstiga kan inträffa. Återkommer kanske med en mer detaljerad dröm någon dag :)

Idag har vi för övrigt varit en runda på IKEA. Blev inga stora grejer, ljus och servetter HAHA :)


Deras skratt är glitter som sprids för vinden, det är berfriande skratt. Vi går alla hand i hand med tiaror i håret, vi strålar starkare än stjärnorna. Vart vi än går vänder sig folk om efter oss. Vi är vackra. Mina töser är de allra underbaraste! Kärlek från mamma.. Jag älskar er till månen och tillbaka!


Har rensat bland lite grejer på datorn..Hittade massa roliga bilder från olika äventyr i livet :) Lägger ut ett par stycken! Hittade också en text jag skrev och läste på min farfars begravning.. lägger in en liten del av den.. Vi saknar dig farfar. Tänker ofta på dig. Du finns med oss varje dag!


Ett ord på en vägg, en öppning mot hav, en stund i din närhet är allt jag vill ha.
En spricka i mörkret, en knopp som slår ut, en ny dag väntar när natten tar slut.
En stjärna av is, ett rop och ett svar, ett spår av din fot där snön ligger kvar.
En flinga av tröst, en vinter i blått.
En låga som värmer när dagen har gått.
En vind genom träden, en eld och en glöd.
En sång som vill sjungas, en ton som är röd.
En stjärna av is, ett rop och ett svar, ett spår av din fot där snön ligger kvar.


 

Två av dagens bästa citat --->>

"Why are you trying so hard to fit in
when you are born to stand out?"



                                                              "Värst vad mörkret var mörkt här inne" // Nalle Puh



Me & You - kärlek & perfektion


Haha.. Lilla Malin Bergdahl :) Mega-längesen ju! Sötis :P


Mamma&Pappa <3


Lilla Lillebror som i sommar blir en stor pojke på 18 år :) Love<3 (Lika söt då som nu) :)


Förra säsongens spelarbild på mig :) Innebandy är bland det bästa som finns. :D


Lilla Lovve och Sara Johansson på julavslutningen förra årets innebandysäsong :P


Min älskade Josse :) <3


Redan fredag igen!

Veckorna springer förbi! Sitter just nu i soffan och tittar på så ska det låta.. Dennis sitter med Wilma i knät och Engla äter en glass efter maten. Mumsigt :)

Tyvärr kunde inte Jenny följa med till Friskis igår. Men jagh kom iväg iaf och det blev ett medelpass på 75 min. Jobbigt med min träningsvärk. Har ju tränat alla dagar denna veckan så benen känns som spagetti. Trots det var jag ute och joggade i morse när jag vaknade. 30 min runt i sandsbro med musiken på högsta volym. Rejält svett när man kom hem, men det känns skönt att man kom iväg :) Träning blir verkligen som en drog när man väl fått in det i vardagen ordentligt. Hade egentligen bestämt att jag inte skulle träna imorgon, lördag utan vänta tills söndag. Men nu sitter jag här och är såå sugen på att träna så det är sjukt! :) Kanske blir ett pass på friskis imorgon i alla fall.. :P

Ikväll har vi ätit tacos, sådär bra, men det blev mest grönsaker *Bra Tess!* :D Tog till och med ett glas vitt vin till maten. Men det är ju fredag :) Och man kan ju inte sluta leva för att man ska bli snyggare och trivas med sig själv.. haha :D

Marknad och en runda på stan idag. På marknaden blev det inget köpt typ, lite småplock bara. Köpte sen ett par regnvantar till Engla på intersport, linne till mig och pyjamas till Wilma på HM och en topp på Gina Tricot. Och en jättemysig bok till Engla på rean på Åhlens. Ganska billig dag faktiskt :) Träffade Lovve på Åhlens också.. trevligt :)

Lite ledsamt.. men jag har tyvärr inte alls mycket mjölk längre, så lilla Wilma får äta ersättning i flaska. Hade gärna velat amma åtminstone 6 månader. Nu är hon bara 4 månader.. men jag kommer förhoppningsvis kunna fortsätta amma på natten ett tag till.

Nästa vecka funderar jag på att åka till IKEA en runda. Ska köpa lite dukar och andra grejer till bröllopet. Bra att dela upp grejerna på olika månader så man inte har allt kvar att fixa till slutet :) Så himla mycket man måste fixa med.. Vet att jag nämnt det tidigare. Men ju mer man tänker på det.. desto mer kommer man på. Och internet blir ju verkligen en drog när det gäller bröllopssajter :P

Nu vill Engla att vi målar hennes naglar, haha sötnöten. Bäst att lyda annars blir det liv i luckan :D

Ha en underbar kväll!

Nattjobb, träning och familjeliv...

Så var två jobbade nätter avklarade. Gick faktiskt över förväntan! Trodde jag skulle vara super trött, men det har gått riktigt bra. Nu är klockan strax 13.00 och jag har precis stigit upp. Får inte sova för länge idag ju. Då kan man inte sova ikväll :)

Har varit duktig och tränat både igår kväll innan jobbet (baspass på friskis) och i tisdags innan jobbet (5,5 km på rullbandet på friskis) Riktigt nöjd! :) Och ikväll blir det antingen medelpass eller core. Beror på vad Jenny vill som också ska med ikväll.. Trevligt! :D

Klockan 14 ska Engla hämtas hos dagmamman. Då ska vi åka och handla hela familjen. Ska vara duktig och bara köpa nyttiga saker till helgen :) Morötter är gott istället för allt snask. Får satsa på det :) Usch vad det är svårt att bestämma vad vi ska äta jämt. Måste laga mat så jag håller mig inom min kalorigräns, men ändå måste Engla ha näringsrik mat. Så man får pyssla lite. Blir kanske lövbiff imorgon på mysfredagen.

Ev. promenad med Sofie och Tim runt sjön imorgon förmiddag. Efter lunch ska vi träffa mamma i stan, marknad i Växjö. Så vi ska gå en runda där. Längesen jag var på stan nu.. ska bli trevligt! Hoppas bara det inte regnar :(

Nu ska jag ta mig en dusch och sen äta lite innan lilla Engla ska hämtas.. Saknar henne nu :) Inte träffat henne så mycket de här två dygnen nu när man jobbat 20 av 48 timmar. och sovit resten :P

Ha det bäst alla läsare! Puss!


Tisdag och slask!





Usch ja.. all snön som kom igår i snöstormen har nu blivit till slask. BLÄ!! Det är nog det värsta jag vet!

Engla har precis kommit iväg till dagmamman nu. Tisdag är gympadag för dom små trollen :) Engla älskar gympa och allt som har med sånt att göra :)

Dennis och jag ska åka med Wilma till BVC klockan 11. Sen ska Dennis på möte och harl ovat att ta med sig lilla Wilmis så jag kan ta en sväng till friskis och svettis och träna :) Börjar hitta tillbaka till motivationen så smått. Ätit havregrynsgröt till frukost och känner mig riktigt nöjd med dagen såhär långt... dock är ju klockan inte ens halv tio ännu. Haha.. får väl se vad som händer.

Nu kom Dennis med en ostmacka och en kopp kaffe. Han har blivit liten i maten på sista tiden. Om jag går ner i vikt så gör ju han oftast det automatiskt, men han behöver ju inte :P Men han borde träna lite armhävningar här hemma. Såå orättvist är det. Han behöver knappt anstränga sig för att bygga muskler.. Medan man själv får ligga i som en räv jämt :P

Det ena ger det andra och jag när jag är på friskis känner jag hur motivationen bara sköljer över mig nästan för varje rörelse jag gör..det går så lätt att röra kroppen och den är följsam igen! helt fantastiskt!! Det ÄR roligt att jobba mot ett mål, men det är segt att det ska gå så förbaskat sakta :)
Startvikten vid nyår 81,9 kg.. Nuvarande vikt 75,1 kg
- var rädd om din kropp, var ska du annars bo? - =D

Nu har lilla Wilma vaknat och sitter i sin babysitter och jollrar. Hon är riktigt med nu på ett helt annat vis, intresserad av sakerna runt omkring och vill vara med på allt. Sen har hon börjat "prutta" sådär med munnen så spottet bara flyger.. haha.. sötnosen :)

Nu ska jag göra mig iordning och packa träningsväskan. Återkommer kanske under dagen!


Hela Familjen Spjut

Engla på sin 1-års fotografering :)
Engla på sin 1-års fotografering.. Vilken liten prinsessa :) <3



Jag på midsommarafton... Längtar efter sommar nu!!!


Engla & Dennis i Danmark i somras.. :)


Lilla Wilma myser med stora nallen :)

Måndag och ny vecka..

Så var det redan vecka 10. Och Mars och allt. Hemskt vad foer tiden går!

Idag har vi varit och hämtat vår bil som varit på lagning, har antagligen glömt berätta det :) Iaf, när jag skulle köra hem från träningen på friskis i onsdags kväll började varenda lampa i panelen lysa.. och vindrutetorkarna slutade fungera i ösregnet och en stor lampa med STOPP blinkade. Så jag körde snällt in till kanten, stannade bilen och sen ville den inte starta. Så Dennis och hans kompis fick bogsera den till renault verkstaden. Men nu har den fått en splitter ny generator och går som blixten igen :)

Vi passade på att ta en titt ute på stugan också när vi ändå var ute och körde. Myspys :) Längtar verkligen till den stora dagen då festen kommer att äga rum där. Såå mycket att fixa med så man blir tokig :) Men samtidigt jätteskoj såklart!

Nu är Dennnis hos grannen och lägger det sista av hennes golv. Engla och jag tittar på tv och spelar memory. Och Wilma sussar som vanligt :) Klockan 17.00 ska jag träna på friskis, medelgympa idag. Gib ska hänga på, trevligt :) Flera år sedan hon och jag umgicks ordentligt, förra veckan åt vi middag en kväll och det känns härligt att vi hittat varandra igen. Vi var dom allra bästa vänner en gång, men det är nog ungefär 4 år sen vi umgicks ordentligt. Skoj att vi börjat om :)

Här är det SNÖSTORM för tillfället!!! Jag som tyckte det var såå skönt att snön äntligen var borta så man kunde börja springa lite igen.. men ICKE: *suck* Vill verkligen ha vår nu så motivationen kan öka på lite för min viktnedgång och träning. Känner mig i en lite down period just nu. Har visserligen gått ner 7 kg sen nyår, men det är många kvar till bröllopet och jag behöver komma igång ordentligt med träningen nu, särskilt som innebandy säsongen är slut. Friskis och svettis har jag kommit igång med och tränar 2-4 gånger i veckan där, och det är jätteskoj och jag trivs bra! Men behöver få in de där nyttiga promenaderna och joggningturerna också, Känns som om tiden inte riktigt räcker till alltid. Men man har verkligen fått lära sig prioritera saker på olika sätt sen man fick barn. Jag hade ju som mål att gå ner 20 kg till bröllopet. Även om 7 av dem är borta nu, känns det ändå nästintill som en omöjlighet med ytterligare 13 tills det är dags. Men Dennnis peppar på mig och tycker jag ska köra på dubbelt så hårt för att verkligen nå dit jag vill. Det är ju min egen framtid det handlar om! Och visst är jag super stolt över det jag gått ner, men samtidigt missnöjd för jar vet att jag kunde kämpat bättre! Men man får vara glad för det lilla :)

Ni som läser här.. ni kan väl lägga in en kommentar här nedan så jag vet om jag skriver för någon eller bara i tomma intet? :)

Nu ska vi äta lite frukt-mellis! Ha det fint, ses snart igen!

Kort inlägg.. men ändå ett inlägg :)

Yepp. Hemma på timmar. Jobbar ju heldag idag, segt. Skickade precis iväg Dennic och barnen nu. Engla ska på gympa på friskis och svettis och Wilma ska följa med mormor och morfar ut på en promenad i det vackra vädret! Mys för dom! Själv ska man snart cykla eller gå har inte bestämt mig ännu, till jobbet. Det är i och för sig ganska lugnt på jobbet just nu, men visst hade man hellre varit hemma en söndag kväll :)

På tisdag ska vi till BVC igen med Wilmis, längesen sist, ska bli spännande och se hur hon växt :) Sen ska jag jobba två nätter i rad.. tisdag till onsdag och onsdag till torsdag. Känns lite tufft, men det fixar sig säkert. Wilma sover ju så duktigt på natten och äter bara en gång. Så det blir nog inga problem. Jag lär ju i och för sig vara väldigt trött. Framåt 03-04 är man INTE pigg.! men pengar blir det ju, och det behövs alltid inför sommarens bravader :)

Nehe, nu kallar jobbet. Duktig jag är på att uppdatera nu! Japp, *klappar mig själv på axeln*

Ha de gott släkt och vänner! Återkommer inom kort!

RSS 2.0