Heeeeeej!!!! :)

Äntligen tillbaka.
Har helt enketl haft för mycket annat att tänka på err tag, därav har jag inte bloggat på jättelänge nu!
Men hoppas på att det ska bli ändring på den saken.. Får väl se. Tycker inte om att sitta inne vid datorn när det är fint väder.. Men då och då ska jag nog lyckas uppdatera :)

Såå.. vad har hänt här sen sist?

  • Wilma har haft rejäl magsjuka av något slag.. men är nu bra mycket piggare och äter upp sig ordentligt!
  • Vi har spikat, borrat, sågat, putsat, byggt osv. ute på stugan så det blir fint till sommaren.
  • Jag har tränat som en tok!
  • Gått ner ytterligare 2 kg sen sist och är nu nere på 72,5 (Startvikt: 81,9) Ny vägning ikväll!
  • Vi har köpt ringar!
  • Jag har planterat här utanför.
  • Plockat fram trädgårdsmöblerna och dammat av dem.
  • Blivit solbränd! Brun och fin :)
  • Träffat prästen inför bröllopet!
  • Putsat fönster
  • Köpt klänningar till barnen som dom ska ha på bröllopet :)
  • Gjort klart vigselprogrammet i datorn.
  • Och säkert massa massa mer saker :)

Idag är det toppen väder så jag ska strax ut och sätta mig i solen. Tänkte ta med mig HM katalogen ut och kika lite på vad vi ska beställa inför sommaren. Barnen har inte så mycket sommarkläder.. iaf inte Engla :) Så det ska bli kul.
Wilma ska strax sova en stund.. om hon behagar somna. Hon provade att äta banan idag på morgonen.. Gapade och gapade :) så det gick nog an...

Pratade precis med mamma och även denna helgen kommer tillbringas ute i stugan. Mycket som ska fixas och bli klart till dagen D :) Ska bli härligt.. hoppas det blir riktigt fint väder hela helgen och att det låter bli att blåsa så kallt som det gjorde förra helgen.

Nu vill jag ut i solen! På återseende!


Solen lyser, himlen är blå, vad det är skönt att leva då!

Godmorgon!
Igår var en jobbig dag så jag orkade inte skriva på kvällen! :)
Wilma och jag var hemma på förmiddagen och jag fixade lite med pyssel inför bröllopet medan hon sov. Sen hämtade vi Engla en timme tiidigare hos dagmamman. Gick till stan 60 min promenad! Kollade runt lite på en väst som Dennnis behöver hyra, kollade också lite på ringar och Engla åt en glass. Sen hämtade Dennis oss vid halv 5 och släppte av mig på Friskis och Svettis innan han körde hem. Där körde jag först 45 min på crosstrainern i gymet. sen solade jag en liten stund och sen körde jag medelgympan 1 timme med Lovve.. Härligt! :) Åkte med henne hem sen.
När jag kom hem åt jag lite mat.. fiskbullar i hummersås och kokt potatis och massa grönsaker, fint det :) Sen fick jag ett mess från grannen som ville ut och gå! Jag hängde på och grannarna grus (jag, Malin och Cilla) gick en oerhört rask promenix i skogen. Tog en timme, men dom ångar ju på som ånglok och jag får pinna på ordentligt med mina korta ben :)

När jag kom hem blev det en varm dusch, sen färgade jag håret och smörjde in mig med min favorit lotion. Kröp ner i soffan, tittade på greys anatomy och somnade sen som ett litet barn :)

Idag ska jag försöka sova när Wilma sover eftersom jag ska jobba inatt. Ikväll blir det viktväktarna också. Planerar att gå dit. Får se hur mycket jag hunnit sova.

Nu är det frukost dags!

Godmorgon.

Ja.. Godmorgon alla nära och kära.. och givetvis ni andra också :)
Jag hann inte skriva mer igår kväll. Vi var vid sommarstugan hela dagen och kom inte hem förrän runt 19. Då var det badtajm för hela familjen Spjut. Sen somnade barnen som stockar efter varsin välling. Sötnosarna.
Jag somnade också som ett litet barn i soffan direkt efter The Mentalist.. så klockan var strax efter 22. Har sen sovit jätte hårt hela natten. Skönt... behövde nog mycket sömn efter gårdagens arbete :)

Blev några timmars räfsning igår i trädgården vid stugan. Men rackans vad fint det blev! :) Har dock ont i händerna idag. Alldeles ömma på sina ställen. Men det var det värt :) Vi hann också med att planera lite inför bröllopet där ute. Det är ju där vi ska ha festen efteråt och det kändes bra att vi kom fram till lite vad gäller placering av bord, mat och dansgolv :)

Idag började morgonen klockan halv 7 då Wilma vaknade och var hungrig. Men vi låg kvar i sängen tills Engla vaknade runt halv 8. Skönt. Lilla Engla har haft lite ont i sin mage några dagar och varit lös i magen. Vet inte vad det beror på. Stackars liten. Nu har hon precis fått i sig en halv banan får hoppas det hjälper lite :)

Tänkte gå till stan idag, Dennis har bilen. Ska kika lite på ringar igen. Jag kan verkligen inte bestämma mig hur jag ska göra och vad jag vill ha :) Haha.. I-landsproblem. Sen ska jag pyssla lite till med festprogrammen idag om jag orkar. Vet inte om det är kallt ute idag, inte hunnit kolla. Men om det är skönt väder blir vi nog ute i eftermiddag... lekplatsen antagligen.

Läste i Smålandsposten idag att Värends entreprenad i Växjö har låtit eternitplattor innehållande det cancerframkallande ämnet asbest ligga kvar efter renoveringen av hyreshus i Växjö. De har legat mellan hyrehusen där man även låtit stora maskiner och verktyg finnas under helgen. Barn i området har varit där och lekt i kortbyxor under helgens varma dagar. Först nu har man akut gjort något åt situationen sedan en boende slått larm. Det är ju helt sjukt! För det första ska områden med farliga maskiner och dylikt vara inhägnat! För det andra är detta deras jobb och de borde VETA att dessa plattor innehåller farliga ämnen. Istället fick de kalla in JT-sanering akut och de fick i heltäckande skyddskläder och andningsmasker sanera bort eternitplattorna innehållande asbest. Usch och fy.. tur man inte bor i det området!

Nehe.. nu ska jag klä på barnen och mig själv och vi ska ge oss ut i det vackra vädret om en stund. Ha de fint idag!
Bilderna är från lite då och då :)


Snabbt inlägg...

Ja.. jag hinner inte skriva så mycket nu tyvärr. Ville bara berätta att vi lever :) och är hemma från en påskhelg i Helsingborg. Tyckte nog att jag skötte mig riktigt bra därnere.. Var ute på joggingrundor, långpromenader, undvek godis förutom en kväll då det blev lite grann, tackade nej till kakor, bullar osv. Åt bara en portion av maten och mycket sallad. Fint :) Får hoppas det ger något på vågen på torsdag. Känns inte så dock. Men vi får väl se....

Idag ska Engla till dagmamman igen. Jag och Wilmis ska åka ut till mammas och pappas sommarstuga och hjälpa mamma att vårstäda där idag. Ska bli mys faktiskt :) Men först ska vi lämna Engla och sen ta en promenad här hemma i Sandsbro.

Återkommer med bilder och längre inlägg framåt kvällen.

PÅSK! :)

Hej på er alla påskfirare!
Nu är det långhelg.. härligt :)
Jag har nu jobbat två nätter i rad. Igår sov jag ett par timmar på morgonen och ett par timmar på kvällen. Idag har jag inte kunnat gå och lägga mig ännu, men känner mig inte alls trött faktiskt. Övertrött antagligen :P Slutade vid 07 i morse, vi körde direkt Dennis till jobbet och sedan hem till mamma och pappa. Engla, Tobbe och Julia är på Leos Lekland idag :) Så vi åt frukost hos dom i öjaby och sen körde jag Engla, morbror Tobbe och Uulia till Leos klockan 10. Nu är jag och Wilma hemma. Vi har packat det sista inför Helsingborg i eftermiddag. Ska bara packa ut det i bilen sen också.
Wilma har sovit på morgonen och är inte alls trött nu.. pyret :) Så då får man ju snällt vara vaken med henne. Men som sagt går ganska bra ändå.

Sen hämtar jag dom på Leos igen när dom tröttnat på det och så hämtar vi upp Isabella också på vägen. Sen lämnar vi Tobbe och Julia och hämtar upp Dennis på jobbet. Sen väntar de 20 milen till Helsingborg. Då ska jag SOVA i bilen så Dennis kör :) Ska bli mys att åka ner och hälsa på svärföräldrarna och barnens kusiner och lite andra mysiga människor :) Bli lite uppassade. Jag har dock lovat mig själv att ut ocvh springa varje dag och ta minst 1 timmes promenad varje dag. Får hoppas man kan hålla det. Kämpar mot mitt mål :) Skulle ju egentligen vägt mig på viktväktarna ikväll, men är ju inte hemma då :( Så jag skjuter på det till nästa torsdag och hoppas på dubbelt resultat! :)

Det ver enormt längesen jag la in fina bilder. Så idag blir det många istället :) Håll till godo. Och ha en underbar påsk!!


Engla & Alex leker ute i vårsolen :)



Middagen hos Evelina (toastamadame på vårt bröllop) :)


Tisdag.-

Jaha.. så var det ny vecka och redan tisdag. Som vanligt går tiden fort och det känns som man börjar bli lite stressad inför bröllopet trots att man gjort ganska mycket och fixat det mesta. Vet egentligen inte vad jag stressar för, men det känns att det börjar närma sig med stormsteg! :)

Igår gick vi runt sjön på förmiddagen med Lovve. Härligt väder trots att det blåste lite kyligt. Sen körde vi och fixade lite diverse saker bl.a grejer till festprogram och vigselprogram. Älskar att pyssla :) Sen hämtade vi min lillebror hos hans flickvän och körde hem honom eftersom vi ändå skulle till Öjaby och hämta Dennis. Sen på kvällen var jag och Lovve på friskis och tränade, pulspass, riktigt jobbigt faktiskt :) Har ont i ryggen idag dock :(

Idag har Engla varit hos dagmamman mellan 9-14 och jag och Wilma har varit och hälsat på min farmor. Hjälpt henne lite i tvättstugan och blivit bjuden på kött, sås och potatis :) Fint de! Nu sover kidsen, men ska strax väcka dom för vi ska köra och hämta Dennis. Sen när vi kommer hem igen ska jag lägga mig och sova. Ska jobba inatt. Segt, men pengar är ju inte något man har i överflöd direkt :)

Längesen jag visade upp några bilder här. Men det får bli en annan dag för nu måste jag väcka barnen. Börjar själv bli trött nu så det ska bli skönt att få sova några timmar sen. Uppe halv 7 i morse och somnade inte förrän 1 inatt. Hmm..

Tänkte göra en fruktsallad att ta med mig till jobbet inatt. Mumsigt :)
Ha det fint!

Helg & Mys :)

Ja.. Nu var det några dagar sen jag skrev. Men när vi haft såhär underbart väder har det sista jag tänkt på varit bloggen :) Ska i allafall sammanfatta lite av helgen.
I fredags kväll grillade vi med grannarna Malin och Erica. Mumsigt gott var det! Det blev ett par cider på kvällen, och lite godis, men annars var dagen en viktväktardag!
Igår lördag tog vi oss en promenad till stan  hela familjen. Kikade runt på lite allt möjligt. Hittade lite dekorationssaker till bröllopet och Dennis köpte ett par byxor till vigseln :) Superfin var han i dom!!! *älskar dig*

Sen tog vi bussen hem och eftermiddagen tillbringade vi på balkongen och gräsmattan i shorts och linne. Underbart! Brände mig till och med på armarna! Jag som aldrig blir röd i solen annars!! :)
På kvällen somnade barnen tidigt och jag påbörjade placeringskorten till bröllopet. Jättefina tyckte jag dom blev!

Idag är det söndag och dagen började tidigt för att vara en söndag! 06.45 vaknade båda barnen och då var det dags att gå upp. Jag tog på mig joggingkläder och gick ut och sprang min runda på ca.30 min. Ganska lagom så tidigt på morgonen :) Sen blev det frukost och nu har vi slappat i soffan. Engla har tittat på Långben, Wilma har givetvis sovit en stund, Dennis har läst smålandsposten och jag har surfat omkring lite bland olika bröllopssidor. Nu ska vi börja göra oss i ordning. Tänkte ta en tur till kosta outlet idag. Inte för att vi behöver något, men det kan vara skoj att göra något och längesen vi var där. Så de ska bli trevligt :)

I eftermiddag klockan 17 blir det medelgympa på friskis, får väl se om någon mer ska med.
Ha en bra söndag!! :)


Vägning...!

Första vägningen och vågen visade -3,4 kg!! :) *stolt* Dock är det ju på många veckor, men ändå skönt att veta att det gått åt rätt håll. Nu är jag på banan och tänker fortsätta så. Nästa torsdag blir det antagligen morgonvägning för då åker vi till Helsingborg på efetrmiddagen, stannar över påsken.

Nu är det verkligen vår! Såå underbart! Tagit massa fina bilder på kidsen som kommer om någon dag. Inte riktigt haft lust att sitta inne och blogga de här dagarna.

I förmiddags gick jag och Wilma en lång promenad på det backiga jobbiga ellljusspåret med Jenny och lilla Alex. nästan 2 timmar Härligt! Sen har jag vikt tvätt, lekt med Engla, vi har varit och handlat lite och sen viktväktarna klockan 7. Kom hem runt 8, åt lite och har nu varit ute på en timmes promenad med grannen. SKönt :) Duktig jag varit idag!

Startvikt: 81,8kg
Nuvarande vikt: 74,3kg
Målvikt: 60-62kg

Keep up the good work!
See you later!

1 april

Godmorgon.. Usch vad tidigt det är :( Trots att Engla vägrade sova igår och somnade jättesent vaknade hon klockan 07.00. Wilma sover fortfarande i alla fall. Nu sitter Engla och jag i soffan och tittat på barnkanalen. Mypys. :)

Igår blev det inget inlägg. Hade fullt upp kan man säga. Morgonen började som vanligt med blöjbyte, välling, påklädning, trots, gnäll och sura miner. Men när vi väl kom ut gick det bra. Engla har varit lite snorig ett tag så hon fick vara hemma från dagmamman igår. Klockan halv tio började vi gå mot samarkand från sandsbro.. tog lite mer än en timme i ruskigt snabbt tempo, Skönt! Väl framme mötte vi upp mamma och gick och kikade lite i affärerna. Köpte bara 3 äpplen och inga kläder :) Hittade inget fint tyckte jag :( Jo på Stadium hittade jag två jättefina bikinis. Men det kan man ju inte köpa nu när man förhoppningsvis ska gå ner runt 10 kilo till innan det är dags för bikinin. Så man får snällt vänta, även om det kliar i fingrarna :) Hittade också fina utebyxor till Engla nu till våren. Everest för 149:- tyckte jag verkligen var ett klipp. Ska köpa det i eftermiddag men kan inte riktigt bestämma mig för färgen :) Antingen röda eller gröna. Båda var fina! Vad tycker nI? lägger in bilder längre ner! Så skriv gärna vad ni tycker :)

Efter vi gått i affärerna en stund tog vi en ny promenad från samarkand till öjaby (mamma och pappa). Tog också ungefär en timme. Var helt genomsvett när jag kom fram. 10 grader hade vi ute igår, trots att solen inte var något attt skryta med direkt. Härligt.. nu känns det som våren är på ingång. Äntligen! Idag skulle det bli sol och ännu varmare. Hoppas det!

När vi kom hem igår hann jag bara byta om sen körde jag till Rottne för styrelsemöte. Hemma igen runt 20.00. Sen på kvällen somnade jag i soffan och missade Lost som jag hade tänkt se. Men sånt är livet :P

Men idag är det en ny dag. 1 april. Undrar om man blir lurad under dagen. Ska inte träffa så mycket folk så jag kanske klarar mig :) Engla ska till dagmamman vid 9 och Wilma och jag ska till tvättstugan hela förmiddagen. SKönt att få undan tvätten i tid för en gångs skull. Innan tvättkorgen svämmar över. Tänkte städa lite också mellan tvättarna. Måste verkligen torka golven idag! Det blir såå kladdigt på golvet där man äter när man har små kids som spiller lite här och var och då och då :) Sen ska jag packa några traderapaket och skicka iväg också. Fint med lite extra inkomst. Ikväll blir det ki-box med Lovve klockan 17.30. DET är JOBBIGT vill jag lova :) Men skoj såklart!

Har också skrivit in mig på viktväktarna igen. Det är det enda konceptet som jag vet verkligen fungerar på mig. Gick ju ner 17 kg efter Engla med hjälp av viktväktarna. Så jag vet ju att det fungerar. Sist jag kämpade hade jag ett snitt på 1,1 kg i veckan på de första 10 veckorna. Tänk om man kan hålla samma snitt denna gången, då är ju mer än 10 kg borta till bröllopet. Ja, nu jäklar! :) Mamma ska också hänga på så vi ska gå på torsdagkvällarna vid 18.30. Känner att det är svårt att köra för sig själv, det blir liksom ingen riktig ordning på loftet :) Som jag nämnt tidigare så tjuvväger jag mig ju jämt och ständigt. Men redan sen i måndags med viktväktarnas program visar vågen minus 1,5 kg. Hoppas på att det hinner blir lite lite till tills imorgon då det är dags för vägning :)

När jag bestämde mig i vintras för att gå med i viktväktarna startade jag på 81,8 kg. Huh! Hemskt ju! Men gick ganska snabbt ner till 77,8 (-4kg) Sen dess har jag inte varit på viktväktarna utan kört själv. Så vid vägningen imorgon blir det flera kilo minus, men det är ju under många veckor nu. Hoppas också få min andra guldstjärna :) (en stjärna för var 3:e kilo)

Nu ska vi titta på anna och långa fabrorn :) Återkommer senare! Ha de fint och glöm inte lämna ett spår efter dig här nedanför!


RSS 2.0